top of page

ORIGIN

Mindfullness & Energetische Therapie

ORIGIN
Rouwbegeleiding
Psycho sociale therapie
Mindfullness

OVER MIJ

Mijn naam is Yvonne van der Heijden, getrouwd met Marcel en samen hebben wij 2 kinderen.


Naast Origin werk ik als ambulant behandelaar in de geestelijke gezondheidszorg met volwassenen. 30 jaar geleden ben ik begonnen als verpleegkundige, waarna ik me verder heb ontwikkeld tot psychosociaal therapeut aan de Academie Integrale Menswetenschappen in Utrecht. Daarnaast heb ik jarenlang ervaring opgedaan binnen de specialistische GGZ, waar ik heb gewerkt met kinderen, jongeren en het gezin. Dit met als doel klachten te verminderen en hen weer in hun kracht te zetten.  


Later ben ik me gaan specialiseren in rouw en verliesbegeleiding. Deze weg ben ik ingeslagen nadat ik in mijn leven werd geconfronteerd met het thema levend verlies. Mijn man kreeg de diagnose primaire progressieve MS. Samen hebben we ervaren hoe complex processen zijn en welke impact verlies kan hebben. Dit zorgde voor een enorme wending in ons leven; namelijk het wegvallen van een toekomst die we samen voor ogen hadden. Een proces waar pijn, verwarring, onzekerheid en verdriet ons leven overhoop haalden en onze overlevingsmechanismen het roer overnamen. 
Een intense periode volgde, en gelukkig kan ik nu zeggen dat het ons ook veel heeft gegeven. Ik heb ervaren hoe vier mensen hun eigen weg bewandelenden, konden verdragen en verduren, waarmee de veerkracht ook zichtbaar werd. Ieder op zijn eigen tempo en eigen wijze.
Deze ervaringen hebben me veel verdieping en bewustwording gebracht. In de eerste plaats als mens en daarmee ook als hulpverlener waarin in mijn eigen rijkdom aan ervaringen mee kan nemen. Hierdoor werd er opnieuw nieuwsgierigheid in mij aangeraakt om mezelf te verdiepen in de effecten en impact van verlies in allerlei vormen. Hierin ben ik uiteraard nooit uitgeleerd wat maakt dat ik me blijf ontwikkelen.


Voor mij zijn kernbegrippen als contact, verbinding, acceptatie, niet oordelen en vertrouwen de basis van waaruit ik vertrek in het proces tot verandering. 

Wees welkom!
 

bottom of page