top of page

ORIGIN

Mindfullness & Energetische Therapie

OVER MIJ

Mijn naam is Yvonne van der Heijden. Ik ben 25 jaar geleden begonnen als verpleegkundige en vanuit een warme belangstelling voor mensen en alles wat hen bezighoudt, ben ik in 2000 begonnen aan de opleiding tot psychosociaal therapeut aan de Academie Integrale Menswetenschappen in Utrecht. Na jarenlange ontwikkeling en scholing ben ik mijn eigen praktijk Origin begonnen.

 

Naast mijn werk als psychosociaal therapeut en mindfulness-trainer werk ik in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Daar richt ik mij op kinderen, jongeren en gezinnen die (voor langere tijd) psychische problemen hebben. Ook word ik ingezet als er acute zorg nodig is met als doel klachten te verminderen en een eventuele opname te voorkomen.

 

Daarnaast ben ik altijd op zoek geweest naar de verbinding tussen de reguliere en complementaire zorg. In mijn ogen een verbinding die elkaar enorm kan versterken. Vandaar dat ik met enorm veel enthousiasme ben begonnen aan de opleiding tot mindfulness-trainer en later Accesss Bars® practicioner.

 

Ik geloof dat ieder mens een bijdrage kan leveren aan zijn zelfhelend vermogen vanuit het holistisch principe dat lichaam en geest samenwerken. Mijn visie is dat het leven een ontdekkingsreis is en dat je door de ervaringen die je op deze reis tegenkomt, jezelf steeds beter leert kennen en wordt uitgedaagd om je steeds verder te ontwikkelen. Ik geloof dat mindfulness en Access Bars® hieraan een mooie bijdrage kunnen leveren.

 

Daarbij zijn kernbegrippen als contact, verbinding, acceptatie, niet oordelen en vertrouwen de basis van waaruit ik vertrek in het proces tot verandering. Juist om samen te verbinden vanuit veiligheid en vertrouwen, dat alles er mag zijn, kunnen we weer contact maken met onze eigen innerlijke kracht. Daar geloof ik in!

 

bottom of page